Wat zijn trackdays en waarop moet je letten als je de eerste keer meedoet?

Geplaatst op 02-05-2023

Categorie: Auto en vervoer

Als je een fan bent van autoracen, dan is de kans groot dat je wel eens gehoord hebt van trackdays. Trackdays zijn dagen waarop je zelf met je auto of motor op een circuit mag rijden. Het is een unieke ervaring waarbij je de limieten van je voertuig en jezelf kunt verkennen. Maar waar moet je op letten als je voor de eerste keer meedoet? In dit artikel zal ik je alle ins en outs geven over trackdays, zodat je goed voorbereid aan je eerste race kunt beginnen.

Wat zijn trackdays?

Een trackday is een evenement waarop circuitliefhebbers de kans krijgen om hun auto of motor op een afgesloten circuit te rijden. Het circuit wordt afgezet en er is vaak een limiet aan het aantal deelnemers. Het is een dag waarop je als deelnemer de kans krijgt om je voertuig en jezelf beter te leren kennen. Er zijn verschillende soorten trackdays, zoals open pitlane en sessies van 20 minuten waarin je kunt rijden.

Wat moet je meenemen?

Als je voor de eerste keer deelneemt aan een trackday, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je het volgende meeneemt:

Zorg ervoor dat je kleding comfortabel zit en dat je veiligheidsuitrusting van hoge kwaliteit is. Het is ook belangrijk om voldoende water en snacks mee te nemen, zodat je tijdens de dag goed gehydrateerd blijft.

trackdaysWat zijn de regels?

Er zijn een aantal regels waar je je aan moet houden als je aan een trackday deelneemt. Dit zijn enkele van de belangrijkste regels:

Het is belangrijk om deze regels te begrijpen voordat je aan de trackday begint. Zo voorkom je onveilige situaties en kun je optimaal genieten van de dag.

Wat moet je weten over het circuit?

Voordat je aan de trackday begint, is het belangrijk om goed te weten hoe het circuit eruitziet en wat de kenmerken ervan zijn. Hier zijn enkele dingen die je moet weten:

Het is ook aan te raden om van tevoren een aantal ronden op de baan te bekijken, zodat je een idee hebt van wat je te wachten staat.

Tips voor je eerste trackday

Als je voor de eerste keer deelneemt aan een trackday, kan dat behoorlijk spannend zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen:

Als je voor de eerste keer meedoet aan een trackday, kan dat best spannend zijn. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en de regels en veiligheidsvoorschriften te kennen. Zorg ervoor dat je voldoende water en snacks meeneemt en dat je veiligheidsuitrusting van hoge kwaliteit is. Houd je bandenspanning in de gaten en luister goed naar de instructeurs. Met deze tips ben je goed voorbereid en kun je optimaal genieten van je eerste trackday. Veel plezier!